En STOR takk

Banner_2

I Voksenopplæringsforbundet er vi imponerte og takknemlige for den fantastiske innsatsen som er lagt ned denne høsten for å stoppe de foreslåtte kuttene på statsbudsjettet.

8. oktober kom regjeringens forslag til budsjett for 2015, og forslag om 40 millioner i kutt i studieforbundsstøtten og 50 % kutt til Voksenopplæringsorganisasjoner var en realitet. Da var det mange som brettet opp ermene!

Etter over 250 presseoppslag landet over, hvor 82 forskjellige aktører har skrevet eller bidratt til saker. Etter at 33 mektige organisasjoner og over 12 000 privatpersoner signerte opprop for studieforbundene. Og etter utallige telefoner, e-poster og møter med politikerne på alle nivåer, klarte vi sammen å reversere begge kuttforslagene! Det er nesten så vi må klype oss i armen.

Vi skylder en stor takk til Venstre og Krf for jobben de gjorde, og en takk til Høyre og Frp for at de snudde i tide. Men alle skal være klar over at dette ikke hadde vært mulig om ikke mobiliseringen i VOFO-familien hadde vært så sterk. Derfor går den største takken til alle dere rundt i landet som gjorde en innsats. Når statsministeren sa fra talerstolen på årsmøtet til Frivillighet Norge at «regjeringen ikke var klar over at kuttet i voksenopplæringsmidlene kunne ramme frivillige organisasjoner så hardt» – ja da fikk vi bekreftet at vår samlede mobilisering var viktig og riktig!

Det endelige beviset på at vi ikke bare har fått pengene på plass igjen – men at vi har nådd fram med budskapet, fikk vi da KUF-komiteen la fram sin budsjettinnstilling med sine merknader og kommentarer. Det varmer voksenopplæringshjertene når en samlet komité slår fast at:

«Studieforbundene har som hovedoppgave å tilby opplæring ubundet av pensum og eksamener, men også å gi formell kompetansegivende utdanning som supplement og alternativ til det offentlige utdanningssystemet. Deres viktigste fortrinn er å være en åpen og tilgjengelig læringsarena for alle. Frivillige organisasjoner gjennom studieforbundene bidrar med samfunnsnyttig innsats og kompetanseheving rettet mot voksne og målgrupper med spesielle behov som for eksempel funksjonshemmede. Komiteen mener studieforbundene blant annet driver et uvurderlig arbeid når det gjelder demokratiopplæring, å skape møtesteder og å ta vare på kultur, tradisjoner og mangfold.»

Og denne:

«Komiteens flertall, medlemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre, (…) mener VOFO og Fleksibel utdanning Norge er viktige samarbeidsorgan for utvikling av denne typen utdanning. Derfor ønsker flertallet å opprettholde støtten til VOFO og FuN.»

Slike politiske signaler gjør det lett å motivere seg for et nytt år med arbeid for voksnes læring.

Vi ønsker alle lesere av bloggen en riktig god jul og et godt nyttår!

Gro Holstad, generalsekretær

Banner_3

Reklamer

Om VOFO

VOFO er studieforbundenes interesseorganisasjon i Norge. Vi har 15 studieforbund som medlemmer, og jobber for deres rammevilkår. VOFO engasjerer seg i voksnes læring, og i denne bloggen skriver vi om det som opptar oss på dette feltet!
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s