Vidåpne skolerom – ja takk!

Skolerom

Tomme rom: Skolene våre utnyttes ikke nok på kveldstid, mener Lotte Sandberg i Aftenposten. Vi kan lære av finnene, mener VOFO.

Lotte Sandberg har en kommentar i Aftenposten 5. januar som det er enkelt å slutte seg til: Skolerommet må brukes! Skoler har ledig kapasitet, slår hun fast, og mener at ”skolen kan også være en langt mer bevisst arena for språkkurs, voksenopplæring og annen utleie av rom”.

Sandberg har allerede gjennomslag! Voksenopplæringsloven slår fast at alle kurs innenfor loven (42 290 kurs i 2011) har rett til gratis bruk av offentlige lokaler. Begrunnelsen er krystallklar: Vi må utnytte ressursene. Og effekten? Den nyter hundretusenvis av kursdeltakere godt av gjennom rimeligere kurs.

Et skår i gleden er imidlertid at stadig flere kommuner synes å ville unndra seg denne bestemmelsen fordi det sees på som en utgift. Som studieforbundenes interesseorganisasjon får Voksenopplæringsforbundet mange henvendelser hvert år fra lokale studieforbund som er i konflikt med kommunen om dette.

Kanskje både Lotte Sandberg og vi fullt ut kunne få oppfylt våre intensjoner ved å se til Finland: Der vurderes skolers vellykkethet bl.a. etter hvor mye og ofte de blir brukt. Skoler som er vidåpne for lokale kursarrangører og andre blir premierte! Voksenopplæringsforbundet er gjerne med på en aksjon for økt bruk av skolelokaler også i Norge.

Sturla Bjerkaker, generalsekretær i Voksenopplæringsforbundet.

Reklamer

Om VOFO

VOFO er studieforbundenes interesseorganisasjon i Norge. Vi har 15 studieforbund som medlemmer, og jobber for deres rammevilkår. VOFO engasjerer seg i voksnes læring, og i denne bloggen skriver vi om det som opptar oss på dette feltet!
Dette innlegget ble publisert i VOFO mener og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s