Velkommen etter, Hjermann!

Barneombud Reidar Hjermann, foto fra barneombudet.no

I går skrev Dagsavisen at Barneombud Reidar Hjermann vil gi alle norske foreldre tilbud om foreldreveiledning. På timeplanen står grensesetting. Men behovet foreldre har for å diskutere foreldrerollen, grensesetting og barneoppdragelse kan vel strengt tatt ikke sies å være noe nytt? I 2007 fikk VOFO sammen med organisasjonen Voksne for barn penger av Sosial og Helsedirektoratet til å utvikle nettopp et samtale og studieopplegg for foreldre. Og resultatet foreligger. Foreldreringen er utvikla. Et studiehefte for kursarrangør, et for studieringleder og ett for deltakerne. Studieheftene er testa ut, har fått gode tilbakemeldinger og er klare til å tas i bruk av horder med foreldre. Men. Det er alltid et men. Vi savner et system for oppfølging og implementering. Det har ikke Sosial og Helsedirektoratet hatt penger til. Hittil. Men VOFO vil fortsatt at Foreldreringen skal kunne nå ut til de som har ønske om, og behov for disse kursene.

Nå roper barneombudet varsko. Foreldre trenger kurs og samtale. «Vi” må gjøre noe! Men er «vi» nødvendigvis Staten alene? Eller kan ”vi” være flere enn Staten? Kan en bruke erfaringene fra ideelle organisasjoner, etablere et fruktbart samarbeid, og dra veksler på hverandre? VOFO mener voksenopplæringssektoren skal fungere slik. Så vi stiller gjerne Foreldreringen til disposisjon.

VOFO stiller gjerne på et møte med Barneombudet for å dele våre erfaringer fra Foreldreringen.

Vi ønsker Hjermann velkommen etter, og satser på eableringen av et godt foreldrelæringstilbud. Sammen.

Reklamer

Om VOFO

VOFO er studieforbundenes interesseorganisasjon i Norge. Vi har 15 studieforbund som medlemmer, og jobber for deres rammevilkår. VOFO engasjerer seg i voksnes læring, og i denne bloggen skriver vi om det som opptar oss på dette feltet!
Dette innlegget ble publisert i VOFO mener. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s